Wat anderen zeggen

Ik heb José ervaren als een hele betrokken, open en betrouwbare coach waarbij ik me direct op mijn gemak voelde.Ze is in staat om de juiste vragen te stellen. Maar door haar nuchtere en hands-on aanpak, weet ze je ook echt uit te dagen om met de verkregen inzichten aan de slag te gaan. Door een stukje humor weet ze het ook luchtig te houden. Dit totaal pakket heeft voor mij gewerkt als een gouden combinatie om mijn coachingsdoel te bereiken!

Consultant bij bank, 2020

Het coaching traject met José is mij verrassend goed bevallen. José creëert een vertrouwde, open, vrije, experimenterende sfeer. Ze houdt focus door de coachvraag goed in de gaten te houden, terwijl zij voldoende ruimte laat voor wat ‘uitstapjes’ mij op dat moment van belang. Zij heeft mij iedere twee weken weer goed aan het denken gezet, en ik ben enthousiast met alles aan de slag gegaan. Al met al heeft haar coaching mij boven verwachting goed geholpen.

Market Risk Manager bij bank, 2019

José was er op het juiste moment voor mij. Door verschillende reorganisaties – functies en onduidelijkheid wat er van mij verwacht werd onzeker geworden over mijn functioneren. José heeft door middel van haar treffende coaching vragen mij aan het denken gezet over waar mijn kracht ligt. José heeft zelf veel ervaring in het bedrijfsleven en begrijpt de complexiteit van grote corporate bedrijven en hoe daar wordt samengewerkt. Dat is een pre, daardoor voelde ik mij echt begrepen. De combinatie van slimme coachingsvragen waardoor je aan het denken word gezet en haar ervaring binnen het bedrijfsleven maakt dat José een erg goede coach is.

HR Medewerker, 2018

In het kader van mijn loopbaanontwikkeling en daarmee samenhangende vragen vanuit verleden, heden en toekomst, heeft José mij geholpen hierin meer helderheid te scheppen.
Dit coachingstraject met José heb ik, door haar deskundigheid, als zeer prettig ervaren. Ze is in staat je, als het ware door een spiegel, naar jezelf te laten kijken. Dit door een mix van vragen, voorbeelden, opdrachten, het Human Givens instrumentarium en leggen van verbanden.
Haar warme persoonlijkheid draagt daar zeker ook aan bij en maakt dat je compleet jezelf kunt en mag zijn. De helderheid die ik hierdoor heb gekregen heeft mij, vertrouwen, de bevestiging van mij als persoon en mijn ‘kunnen’ en mijn geloof hierin, tot volle glorie gebracht.
Kredietbeoordelaar, 2017

Na een lange periode van ziekte heb ik op advies van mijn bedrijfsarts contact opgenomen met José. Wat was het fijn om met haar te praten in een voor mij zo spannende periode van het weer beginnen met werken. Onze gesprekken hebben mijn ogen geopend en brachten rust en zelfvertrouwen. Haar enthousiasme werkte inspirerend. Fijn om met haar te kunnen praten over de dingen waar ik tegenaan liep.
Toen ik ziek was heb ik altijd gedacht dat het ergens goed voor was en mede dankzij de dingen die ik tijdens het traject bij José heb geleerd blijkt dat ook echt zo te zijn. Vanaf het eerste moment dat wij elkaar spraken had ik een klik met haar en ben ik haar dankbaar voor de succevolle begeleiding terug naar mijn werk! Zelfs een tijd na ons laatste gesprek maak ik nog steeds gebruik van haar tips en denk ik nog vaak terug aan de aansprekende voorbeelden/metaforen die zij gebruikte. Een mooie combinatie van theorie, tips en tricks voor in de praktijk. Voor nu en in de toekomst! Daarom vind ik José door haar benadering en hulp echt een topcoach!
Communicatie & marketing adviseur 2016

Ik heb José leren kennen als een prettige, enthousiaste en erg positief ingestelde coach. Ze heeft me goed geholpen bij het verwezenlijken van mijn coachingsdoelen en ik kan haar dan ook van harte als coach aanbevelen.
Communicatie manager, 2014

Een aantal gesprekken met José hebben mij meer inzicht in mijzelf en in mijn reacties naar anderen gegeven.
Zij heeft mij handvatten gegeven om in een organisatie werkzaam te zijn die op zijn  zachtst gezegd nogal aan verandering onderhevig is geweest en nog is. Ik mag wel stellen dat door de positieve gesprekken met José een wellicht langdurige uitval is voorkomen.
p&o medewerker, 2014

In mijn best wel ideale werksituatie met erg veel leuke doelen en behaalde resultaten, is het me toch overkomen dat ik op sommige momenten vastliep door de overvloed aan indrukken, deadlines en verantwoordelijkheden. De katalysator voor een uitgeblust gevoel leek de vastgelopen relatie te zijn met een van mijn samenwerkingspartners. Met José heb ik de wirwar ontrafeld en heb ik enkele verhelderende conclusies getrokken. De gesprekken zelf, de voorbereidingen ervoor en de overpeinzingen erna hebben hun werk gedaan. Ze hebben mij vooral sterker gemaakt in het mezelf goed kunnen uitdrukken in de diverse gesprekken met al die mensen in mijn werk én ik kan beter bepalen wat ik zelf op zo’n moment wil. De kapotte grammofoonplaat is prachtig instrument om vast te houden aan je eigen doelen, zonder dat je daarmee meteen in een conflict ligt met je gesprekspartner. Enfin, winst geboekt in een paar gesprekken, knap werk van José. En als ik weer eens wat wil overpeinzen weet ik dat bij haar de deur openstaat, dat is een heel fijn idee.
Uitgever, 2015

Een slechte ervaring met spacecake zorgde ervoor dat ik me een week erg ellendig heb gevoeld. De trip zelf was ontzettend naar en heel erg angstaanjagend. Het was alsof ik verdween van de aarde en niet meer terug zou keren. De trip was eigenlijk nog niet eens het naarste. Het was de week die volgde. Het was een week vol angsten en verdriet, want het voelde alsof ik nog steeds niet terug was gekeerd naar deze aarde. Alles was nog steeds wazig en een kleine terugblik naar die beruchte avond zorgde ervoor dat ik in huilen uitbarstte. José bood aan om een ‘rewind’ te doen om te kijken of het beter zou gaan. Uiteindelijk werkten we, wat later bleek, een half uur. Dat kwam ook omdat José en ik elkaar al kenden dus direct aan de slag konden.Het was een hele relaxte sessie waarin ik helemaal tot rust kwam en mijn nare ervaring op een hele fijne manier een plekje kon geven. Die avond heb ik eindelijk weer rustig geslapen en de volgende ochtend voelde het alsof ik weer ‘geland’ was. Ik had ineens weer het idee dat ik weer in de realiteit leefde. De wazigheid was zo goed als weg en ik was ineens weer vrolijk. Wat een half uurtje wel niet met een mens kan doen.
Isabelle, scholiere, 2015

Na een gewapende overval in mijn privé-situatie en woonomgeving merkte ik als zelfstandig ondernemer, dat mijn lichaam na deze verschrikkelijk laffe daad opmerkelijk reageerde. Onder andere geen contact meer met direct betrokkene zowel vrienden als familie, en weinig motivatie om te ondernemen. Via een goeie vriend kwam ik in contact met José, eerst argwanend dat ik hiervoor hulp nodig had, kan ik dit zelf niet op een rijtje krijgen in mijn bovenkamer? Het eerste gesprek was meteen raak, er was gelukkig een klik en José wist waar bij mij de angel zat en waar ik normaliter de kracht uit haal om op veel fronten succesvol te kunnen zijn.
Middels een dagelijkse oefening van een simpel kaliber kwam ik langzaam weer in mijn oude ritme en levenskracht. Inmiddels ben ik en mijn gezin bijna een half jaar verder en ben ik zo goed als weer de oude. Soms terugdenkend aan de gewapende overval kan ik dit nu goed relativeren en pak ik snel door in mijn dagelijkse bezigheden. José heeft ervoor gezorgd dat ik weet waar mijn krachten liggen en op welke wijze ik dit in het dagelijks leven tot een succes maakt, met de overval ver op de achtergrond.
Slachtoffer gewapende overval, 2013

Dankzij de open en fijne gesprekken met Jose heb ik stappen gemaakt in mijn ontwikkeling. Ik ga nu bewuster met zaken om en weet dat ik kan kiezen in plaats van de vaak door mij zelf opgelegde regels te volgen. Jose heeft mij geleerd dat als je regels ter discussie stelt, er meer ruimte komt voor flexibiliteit. Het gaat om wat ik wil en mag, en niet wat ik denk wat moet van een ander, of wat sociaal wenselijk is of wat ik heb geleerd van vroeger. De gesprekken, samen met de oefeningen, hebben ervoor gezorgd dat ik beter kan voelen wat ik wil en dat geeft een opening voor nieuwe ervaringen!
Medewerker Woningbouwvereniging 2016

Ik heb door een jarenlang conflict op mijn werk, mijzelf gaandeweg verloren.  Ik zat er emotioneel bijna doorheen en ik was mijn eigen kracht en zelfvertrouwen helemaal kwijt. Al in het eerste gesprek met José voelde ik een enorme klik en was er weinig uitleg nodig om inzicht te geven in hoe ik mij voelde. In de daaropvolgende gesprekken heb ik mijzelf weer teruggevonden. Ik heb oefeningen meegekregen die ik erg bruikbaar vond. Ik heb inzicht gekregen in hoe ik het beste om kan gaan met bepaalde situaties. De gesprekken met José waren heel fijn en erg doelgericht. Na elk gesprek met José voelde ik dat ik dichter bij mijn doel kwam. Zij heeft mij enorm geholpen om mijzelf en mijn kracht weer terug te vinden.
Medewerker Compliance, 2014

Door de aanwezigheid van paniekaanvallen in mijn leven werd het steeds lastiger om “normaal” te functioneren. Het gevolg van deze aanvallen is dan ook het gaan vermijden van locaties waar deze mogelijk zouden kunnen optreden. Deze locaties waren in mijn geval vooral plaatsen waarbij het lastig is snel weg te gaan, zoals bijvoorbeeld een kassa rij. Het grote probleem hiervan is dat je lichaam zo hevig reageert als je toch die situatie op gaat zoeken dat het erg lastig is om rustig te blijven. Daardoor ontwikkel je uiteindelijk een angst voor de paniekaanvallen waardoor ze juist gaan plaats vinden. Dit was voor mij dan ook de reden om hier hulp voor te zoeken, namelijk bij José. Zij heeft mij in een korte tijd geleerd hoe ik deze situaties beter onder controle kan houden.
Robert, student, 2015

Op het moment dat ik in het dagelijks leven last begon te krijgen van dingen uit mijn verleden kwam José op mijn pad. In het intake gesprek bepaalden we het doel en gingen we ook al direct aan de slag. Vervolgens heb ik in 2 sessies op een hele snelle manier leren omgaan met mijn ervaring uit het verleden. Ik heb natuurlijk meegemaakt wat er in mijn leven is voorgevallen, maar dat hoeft me in mijn huidige leven niet meer te beheersen. Als bonus heb ik in de tweede en derde sessie nog andere kwesties die speelden op dat moment ingebracht en daar stappen in kunnen zetten! Het is fantastisch om te merken hoe de sessies ook later thuis nog doorwerken. De Human Givens methode waar zij mee werkt, blijkt een zeer krachtig instrument. Dit, in combinatie met de expertise die José als mens in huis heeft, zorgt voor verbluffend resultaat. Ik wens dat iedereen toe!
Remedial teacher, 2013

Door mijn gesprek met José ben ik “eerlijk” gaan kijken naar mijn werksituatie en durven erkennen dat ik mijn vorige functie niet leuk vond en mij voornamelijk negatieve energie bezorgde. Door deze gesprekken ben ik eerlijk geweest naar management en heb ik nu een nieuwe functie! Daarnaast fijne onafhankelijke gesprekspartner, goede begeleiding in omgaan met stress en goede tips voordat ik weer aan het werk ging en goede opvolging.
Medewerker bankkantoren, 2012

Via via ben ik met José in aanraking gekomen. De klik was er meteen en dat is fijn als je je persoonlijke dingen op tafel legt om te bespreken. Ik liep tegen dingen aan waar José mij een andere kijk op heeft gegeven. Dit heeft mij meer lucht en vrijheid gegeven. De Human Givens Methode is een zeer krachtig instrument, gecombineerd met haar expertise zorgt dit voor een blijvend resultaat. Jezelf weer terugvinden maar toch meer in je kracht staan is wat ik iedereen toewens.
Ambtenaar 2013

José is een professional en geeft goede handvatten in mijn situatie. Onze gesprekken hebben geleid tot andere inzichten en een andere benadering van zaken. Ik heb mijn contacten met José als zeer betrokken ervaren. Ik voelde mij volledig op mijn gemak bij haar en daardoor vrij om alles op tafel te leggen. Ook andere collega’s heb ik aangeraden met haar in gesprek te gaan.
Medewerker callcenter, 2012

Na een leven lang worstelen met mijn incest verleden, kwam José op mijn pad. Al na een paar woorden wist ik dat het goed zat. Bij haar kon en mocht ik mezelf zijn, ik voelde me veilig. Voor ik het wist vertelde ik haar alles wat me dwars zat. En daar zijn we mee aan de slag gegaan. Het was heftig en af en toe erg zwaar, maar wat een goed gevoel gaf het!
Natuurlijk houd ik het verleden, maar het beïnvloedt mijn heden niet meer.
Waren José en Human Givens maar jaren eerder op mijn pad gekomen.
Loes, een vrouw als zovelen, 2014

In een voor mij moeilijke periode heeft José mij geholpen om in een ander denk- en voelspoor terecht te komen. Dat heeft iets in gang gezet, waar ik nu (ruim 2 jaar later) nog elke dag de vruchten van pluk. Mezelf als het ware kunnen monitoren en direct kunnen schakelen als ik in ‘onbalans’ dreig te raken, werkt als een lifesaver in mijn drukke leven. Ik herken de signalen nu en weet wanneer en hoe ik in actie moet komen om te voorkomen dat ik terugval. Geen ingewikkelde oefeningen of opdrachten.
José heeft me geholpen en geleerd heel basaal met mezelf de confrontatie aan te gaan en weer met mezelf in contact te komen. Door dicht bij mezelf te blijven op een heel natuurlijke manier. Het resultaat? Een luchtiger en vrolijker leven met aandacht voor alle mooie dingen. En de juiste focus en scherpte op mijn werk.
Projectmanager, 2011

“De coaching bij José heeft me geholpen mijn observing self te gebruiken in het dagelijks leven. Hierdoor zijn dingen die eerst heel zwaar voelden, veranderd en meer gewoon geworden. Ik werd altijd heel blij van de manier waarop José me hielp me meer te focussen op mijn sterke kanten. De begeleidingen voelden als een warme douche, het was net of ik een nieuwe bril op kreeg waardoor ik mezelf met andere ogen kon bekijken. Na een aantal begeleidingen heb ik nu het gevoel dat ik heel content mag zijn met het pakketje dat ik tot mijn beschikking heb gekregen bij mijn geboorte.”
Kinder-en Jeugdtherapeut, 2014

Ik ben bij José gekomen omdat ik behoorlijk last had van hoogtevrees. Deze angst werd steeds groter en ook andere zaken gingen me benauwen. De technieken die José heeft gebruikt om mij te helpen waren zeer divers. Een heel bijzondere ademtechniek die zorgt voor een langer gevoel van rust en dus het uitblijven van paniek, vond ik heel fijn om te doen en doe ik nog steeds. Ik doe al jaren ademoefeningen, maar deze bracht me echt iets nieuws met een positief resultaat.
Ook de uitleg over de werking van het brein heeft inzicht gegeven en dat heeft er voor mij voor gezorgd dat ik nu beter begrijp hoe ik mijn eigen brein nieuwe ideeën kan aanleren. Heel verhelderend. Onlangs werd ik verrast met een kaartje voor een optreden van mijn lievelingsband. Mijn man had de laatste twee kaartjes op de kop weten te tikken. Super! Bij aankomst in het theater bleken we behoorlijk hoog te zitten en de plekken waren vrij stijl. Eerst sloeg de paniek weer toe, maar onder begeleiding van mijn man lukte het goed en wees hij me op de ademtechniek. Door te bedenken dat deze situatie niets met ervaringen uit het verleden te maken had kon ik het goed los laten en heerlijk genieten en mee zwingen. Dit voelde als een super overwinning.
Davis-Counselor, 2013

Wil je meer weten?
Bel gerust om je vragen te stellen.

José Steer
Raphaëlstraat 10 huis
1077 PR Amsterdam

3/1 61 Kersland Street
G12 8BS Glasgow
United Kingdom

Meer informatie kun je opvragen:
Telefonisch: M +31683594704
Per mail: info@josesteer.com
LinkedIn

BTW-nummer: NL001612772B11
KvK-nummer: 65185927